Tanjug: Ne pripisujte nama zasluge za vaš politički faul

Objavljeno: 14.11.2017.


Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ne odriče se “nade” da će Bosna i Hercegovina priznati “Republiku Kosovo”, piše Tanjug.
Kako se navodi u odgovoru Tanjuga na saopštenje iz Izetbegovićevog kabineta, sudeći prema današnjem saopštenju Kabineta, on se ne odriče niti stava da je “BiH dosad trebalo to da uradi”, niti svoje uloge “generatora”, koji to, kako je naveo za Dojče vele – “gura”.

“Izetbegović, naime, ne demantuje današnjim saopštenjem ništa od onog što je rekao, a Tanjug preneo, pa ni svoj politički stav o nezavisnosti Kosova, već pokušava da negativan odjek svoje političke poruke preusmeri na Tanjug i na taj način obezbedi neku vrstu amnestije za sopstveni politički faul”, navodi Tanjug.

U saopštenju Kabineta bošnjačkog člana Predsedništva BiH navedeno je, naime, da je Tanjug “netačno, izvan konteksta i tendenciozno” preneo delove Izetbegovićevog intervjua za Dojče vele, “iskrivljujući samu suštinu izjave”.

Takođe se navodi i da iz Tanjuga, “umesto da isprave očiglednu lažnu vest, koju su plasirali”, nastavlja da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine”.

“U saopštenju, međutim, ne slučajno, nema ni reči o tome koja je to lažna vest, šta je to Tanjug netačno objavio, nigde demantija na ono što je Izetbegović rekao, pa ni čime je nastavio da plasira nove neistine”, piše Tanjug.

Kako se navodi, cela teza o “lažnoj vesti”, nameri i konstrukciji, koja se prebacuje Tanjugu, zasnovana je na nepreciznosti u odgovoru na pitanje da li će BiH priznati Kosovo.

Tanjug je odgovor Izetbegovića “nadam se da da” najpre preneo kao “da”, a zatim to ispravio.

“Za narušavanje odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije”, te kreiranje loše atmosfere uoči posete Predsedništva Bosne i Hercegovine Beogradu sigurno nije odgovoran Tanjug, kako tvrdi njegov Kabinet, već sam Izetbegović. On je toga, uostalom, bio svestan kada je rekao: Što se mene tiče, dosad je Kosovo trebalo da bude priznato. Sad će se naljutiti naše kolege….”. Sa ljutnjom kolega, međutim, Izetbegović mora da se izbori vlastitim političkim kapacitetima i integritetom. Tanjug mu u tome neće pomoći”, navodi agencija.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *