Srpska lista zamrzla odnose s Hašimom Tačijem

Objavljeno: 14.11.2017.


Srpska lista najoštrije protestuje zbog Tačijeve odgovornosti za loš položaj Srba na Kosovu
Srpska lista je zamrzla odnose s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, izvestio je prištinski portal Indeksonline izveštava.

U saopštenju se kaže da Srpska lista najoštrije protestuje zbog Tačijeve odgovornosti za loš položaj Srba na Kosovu i što nije nista učinio da Zajednica srpskih opština bude uspostavljena.

Kako je navedeno u saopštenju, Srpska lista je analizom ocenila da dosadašnja politička praksa Hašima Tačija ide na štetu srpskog naroda.

Naveli su da su do te odluke došli i zbog “neprimerenog i antipravnog mešanja u političke poslove Srba” i pokušaje “ubacivanja svojih agenata u srpski politički korpus”, kao i zbog antiustavnog diskriminisanja Srba i nealbanaca u institucijama u Prištini i zanemarivanja Ustavom definisanog položaja srpskog jezika.

U saopštenju su dodali da se u opštini Parteš “pritiskom na pravosudni sistem” i izborni proces ruši, kako navode, “legitimno izabrani predstavnik Srpske liste”.

Izvor: N1

One thought on “Srpska lista zamrzla odnose s Hašimom Tačijem

  1. Срби су закључили … “””da dosadašnja politička praksa Hašima Tačija ide na štetu srpskog naroda””” не могу да вјерујем…. АНБЕЛИВЕРБЛ…..до сад је увијек радио на корист српског народа, не знам шта му би!!!????
    Добро јутро Срби, добро јутро…………………………………………………………………………………………………

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *