Sprega istraga i referenduma

Objavljeno: 14.11.2017.


Sve očitije postaje da postoji određena veza između referenduma koje predsjednik RS Milorad Dodik zagovara i određenih predmeta u Tužilaštvu BiH, rekao je danas ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.
“Vrlo je indikativno to što se dešava. Ovo nije konstatacija određene političke partije ili pojedinca u okviru neke stranke, to je postalo vrlo indikativno svim medijima, pa i građanima u BiH i RS. Ne znam da li je postignut nekakav prethodni dogovor između Dodika i pojedinaca iz Tužilaštva BiH o tome da, kada se počne sa nekom istragom, Dodik smisli neki referendum o nečemu u RS, a onda se izvrši tzv prebijanje ili preklapanje referenduma i istraga u smislu međusobnog odustajanja i od jednog i od drugog”, poručio je Mektić.

Stoga je mišljenja da je vrlo teško ubijediti javnost da ne postoji sprega između Dodika i Tužilaštva BiH.

“Posebno kada se vidi da Tužilaštvo BiH pokušava da manipuliše određenim istragama, te da pomoću određenih istraga stavlja do znanja nekim pojedincima da će se vrlo energično obračunavati sa njima i koristi istrage kao mehanizam prijetnje za sve one koji u kritičkom smislu govore o radu ove institucije”, dodao je ministar bezbjednosti BiH.

(Vijesti.ba)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *