Savez za promjene neće dozvoliti priznanje jednostrane nezavisnosti Kosova

Objavljeno: 14.11.2017.


Ni jedna odluka u BiH ne može se donijeti bez srpskih predstavnika i Srbija ne treba da strahuju od izjava koje je ovih dana rekao Bakir Izetbegović u vezi priznavanja jednostrane nezavisnosti Kosova, poručio je večeras u izjavi BN televiziji predsjednik SDS Vukota Govedarica.
Savez za promjene, čija osovina je Srpska demokratska stranka, nikada neće podržati prijedlog Bakira Izetbegovića o priznanju jednostrane nezavisnosti Kosova, kazao je Govedarica.

Naglasio je da se se na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma sve odluke u BiH donose konsenzusom.

“Srbi su konstitutivni narod u BiH a to znači da nijedna odluka ne može da se donese bez srpskog naroda i saglasnosti Srba. To znači da Savez za promjene, uključujući sve srpske stranke, a prije svega SDS, nikada neće podržati prijedlog Bakira Izetbegovića o priznanju jednostrane nezavisnosti Kosova”, kazao je Govedarica.

On je poručio Srbiji da nema mjesta za brigu zbog izjava Bakira Izetbegovića, jednog od tri člana u Predsjendištvu BiH, jer i da hoće Izetbegović to da uradi neće proći u institucijama BiH gdje se nalaze i srpski predstavnici.

“Zato poručujem našoj braći u Srbiji da mogu mirno da spavaju i da se ne sekiraju i ne strahuju zbog onoga što govori Bakir Izetbegović. Može on da izjavljuje šta god hoće, ali neka spremi odluku u Parlament BiH ili u Predsjedništvo BiH, pa će Izetbegović vidjeti kako će se provesti”, kazao je predsjednik SDS Vukota Govedarica u izjavi BN televiziji.

BN Televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *