Putin i Erdoan razgovarali više od četiri sata

Objavljeno: 14.11.2017.


Saradnja Rusije sa Turskom i Iranom daje konkretne rezultate u Siriji i stvara uslove da se tamo otpočne dijalog
Saradnja Rusije sa Turskom i Iranom daje konkretne rezultate u Siriji i stvara uslove da se tamo otpočne dijalog, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin posle razgovora sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoanom koji su trajali više od četiri sata.

Rusija će nastaviti da sarađuje sa Turskom kako bi pomogla u rješavanju sirijske krize, istakao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Erdoanom, prenosi Rojters.

Agencija Tass navodi da je razgovor Putina i Erdoana trajao više od četiri sata. Prvobitno su se pregovori odvijali u nešto širem formatu, a nakon toga su se predsjednici izdvojili i nastavili razgovor.

Ruski predsjednik je rekao da je nivo nasilja u Siriji smanjen i da su se stekli uslovi za sprovođenje međusirijskog dijaloga.

“Informisao sam Erdoana o nedavnim pregovorima u Iranu, kao i o zajedničkoj izjavi Rusije i SAD o Siriji”, rekao je Putin i dodao da je neophodno nastaviti sa naporima kako bi došlo do dugoročne stabilizacije situacije u Siriji.

On se osvrnuo i na projekte koje Rusija realizuje u Turskoj istakavši da ruska korporacija za nuklearnu energiju “Rosatom” uskoro započinje realizaciju projekta izgradnje nuklearne elektrane Akuja, navodi Sputnjik.

Na početku samog susreta Putin je izjavio da su odnosi Turske i Rusije praktično u potpunosti obnovljeni.

On je dodao da je nakon pada trgovinske razmene u 2016. godini ona sada obnovljena i veća je u odnosu na tu godinu praktično tri puta.

Izvor: Tanjug/AP

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *