Lagerfeld: Merkelova već primila milione imigranata, ne mora još

Objavljeno: 14.11.2017.


Osamdesetogodišnji Karl Lagerfeld, nemački dizajner i kreator modne kuće „Šanel“, šokirao je gledaoce francuske televizije izjavom da „ne može neko, iako je reč o događajima koji su decenijama iza nas, pobiti na milione Jevreja, a onda na njihovo mesto dovesti na milione njihovih zakletih neprijatelja“.
Televizijska stanica primila je na stotine gnevnih komentara gledalaca kojima se nije svidelo njegovo viđenje trenutne nemačke migracione politike, kao ni kontroverzni stavovi o Holokaustu.

„Ne može neko, iako je reč o događajima koji su decenijama iza nas, pobiti na milione Jevreja, a onda na njihovo mesto dovesti na milione njihovih zakletih neprijatelja“, rekao je osamdesetogodišnji dizajner „Šanela“.

„Znam nekog u Nemačkoj ko je primio mladog Sirijca, a onda mi nakon četiri dana rekao: ‘Najbolja stvar koju su Nemci izmislili je Holokaust’“, rekao je Lagerfeld, prenosi Gardijan.

Lagerfeld, koji je rođen u Hamburgu u vreme kada se Adolf Hitler dokopao vlasti, poznat je po svojim kontroverznim izjavama, a njegova posebna meta je nemačka kancelarka.

„Pastorova kćerka je već primila milione i milione imigranata i oni su integrisani, rade i sve je super. Ne mora uzimati još milion imigranata kako bi popravila imidž nevaljale maćehe nakon grčke krize“, rekao je Lagerfeld.

„Pogledajte Francusku, zemlju ljudskih prava. Koliko su oni primili izbeglica?“, upitao je Lagerfeld.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *