“Ko bude vodio Srbiju u Rusiji imaće slatke muke”

Objavljeno: 14.11.2017.


Vršilac dužnosti selektora Srbije Mladen Krstajić rekao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatima protiv Kine i Južne Koreje i da je turneja po Aziji uspela.
Krstajić je istakao i da je državni tim dobio još šest, sedam fudbalera, pretežno mladih, na koje može da računa.

‘Orlovi’ su tokom prepodneva u prijateljskoj utakmici u Ulsanu odigrali nerešeno protiv Južne Koreje (1:1), dok je četiri dana ranije pobedjena Kina sa 2:0.

Cilj turneje je bio da se mladi igrači ubace u vatru, da vidimo da li imaju kvalitet koji su i potvrdili. Svi oni su otvorili novu temu koja se tiče spiska putnika za Svetsko prvenstvo. Ova turneja je uspela, Srbija je dobila još šest, sedam igrača na koje može da računa u budućnosti. Ko god bude vodio Srbiju u Rusiji, imaće slatke muke da izabere tim“, rekao je Krstajić.

On je rekao da je njegova ekipa ušla dobro pripremljena u utakmicu i da je veoma ponosan na igrače i da “srećni i ponosni možemo da se vratimo sa turneje”.

Momci su pokazali da su dobra grupa i pored napornog puta, malo vremena za aklimatizaciju, pokazali su ozbiljnost i veliku profesionalnost na terenu i van njega. Stariji igrači su prihvatili mladje, osetila se pozitivna atmosfera i na terenu, tako da je pozitivan rezultat koji smo ostvarili kruna takve atmosfere“, naveo je Krstajić.

Krstajić je dodao da mu je drago zbog jubileja kapitena Branislava Ivanovića, koji je danas odigrao 100. utakmicu za državni tim.

Za kraj, prokomentarisao je i pobedu mlade reprezentacije u Jerevanu (1:0), u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pet od pet je veliki uspeh. Mogu samo da čestitam kolegi (Goranu) Đoroviću koji je bio i omalovažavan, a pokazao je da je pravi čovek na pravom mestu“, rekao je Krstajić.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *