KGI: Apple će sledeće godine objaviti 6.5-inčni iPhone X Plus i jeftiniju 6.1-inčnu LCD varijantu

Objavljeno: 14.11.2017.


Kako navodi analitičar kompanije KGI Securities, Ming  Či Kuo, Apple će naredne godine objaviti tri nova iPhone modela, među kojima će biti 5.8-inčni i 6.5-inčni modeli sa OLED displejima i 6.1-inčni model sa LCD displejem. Kuo smatra da će sva tri modela imati displej preko cele prednje strane i TrueDepth kamera sistem kao što je bio slučaj kod iPhone X telefona.
Kuo očekuje da će 5.8-inčni model imati 458 piksela po inču gustinu ekrana, na osnovu čega možemo očekivati i da će sledeća generacija iPhone X serije imati rezoluciju od 1,125×2,436 piksela. Takođe navodi da će 6.5-inčni model imati oko 500 piksela po inču, dok se kod 6.1-inčnog modela očekuje oko 330 piksela po inču.

Prema najnovijem izveštaju, Kuo navodi da će 6.1-inčni model sa LCD displejem ciljati niža i srednja tržišta sa svojom cenom koja bi trebalo da iznosi oko 700 dolara. Nažalost, nije navedeno kolika se cena očekuje za  5.8-inčni model koji trenutno ima cenu od 999 dolara i novi 6.5-inčnu varijantu. Kuo je optimističan po pitanju isporuke sva tri modela i očekuje da će biti objavljeni bez ikakvog odlaganja.

Na osnovu prethodnih preciznih izveštaja Kua, možemo očekivati da će većina ovih informacija biti realizovane, imajući u vidu da je predvideo da će iPhone X imati displej od 5.8-inča, stakleni/metalni dizajn, 3D senzore, kao i nedostatak Touch ID funkcije.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *