Kako Bijonse i Džej Zi troše svoje bogatstvo od preko milijardu dolara

Objavljeno: 14.11.2017.


Bijonse (Beyoncé) i Džej Zi (Jay Z) postali su i zvanično „milijarderski par“ nakon što je Forbs (Forbes) ove nedelje objavio da zajedno vrede 1.16 milijardi dolara.
Ovi „tajkuni zabave“ ne zarađuju milione dolara samo od muzike i muzičkih turneja, već i od kompanija u kojima su suvlasnici, i poslovnih poduhvata.

Po procenama, Džej Zi je sakupio bogatstvo od 810 miliona dolara, a Bijonse 350 miliona dolara. Zajedno vrede 1.16 milijardi dolara. Imaju podjednako vlasništvo u striming servisu TIDAL, koji vredi 600 miliona dolara. Ta cifra 10 puta je veća od one koju je Džej Zi platio za ovaj servis.

Najveći deo novca zarađuje od agencije za zabavu „Roc Nation“. Potpisao je i novi ugovor na 10 godina, vredan 200 milion dolara sa agencijom „Live Nation“. Ova organizacija jedna je od najvećih za promociju koncerata, muzička sponzorstva, kupovinu karata…

Poslednja muzička turneja donela je Bijonse 250 miliona dolara. Poseduje liniju odeće za fitnes, kao i servis za dostavu veganske hrane. Par planira da kupi kuću, ili bolje reći kompleks za stanovanje, vredan 120 miliona dolara. A do tada, često borave u Hemptonima. Ili na svom privatnom ostrvu vrednom 4 miliona dolara.

Potrošili su 200.000 dolara na proslavu prvog rođendana svoje ćerke i čak 11.000 dolara za dečiju gala haljinu.

Dok se njihovi blizanci rodili, potrošili su skoro 85.000 dolara da bi sve bilo identično – posteljina, odeća, dekoracija…

Jedno drugom kupuju skupe poklone vredne milione dolara – automobile, satove, nakit…

Izvor: BIZLife/Business Insider

Foto: Printscreen

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *