Jeep Wrangler – Evolucija od ratne mašine do žive legende!

Objavljeno: 14.11.2017.


Na dvominutnom video snimku je prikazana istorija Wranglera duga 77 godina.
Možete pitati bilo koga, i svi će vam reći isto, Jeep Wrangler je automobilska ikona. Od kada se prvi put pojavio, 1986. godine ovaj legendarni terenac je prolazio kroz nekoliko promena, sve do četvrte generacije koja je predstavljena pre nekoliko nedelja. Ali njegovo nasleđe seže još dalje u istoriju.

Originalni Jeep Wrangler je delom bio inspirisan modelom Bantam Reconnaissance Car iz 1940. godine koji je bio poznatiji kao BRC. BRC je bio vojno vozilo sa pogonom na svim točkovima, i može se reći inspiracija modelima od Willys MB, preko Jeep CJ5 pa sve do Wranglera koji je nastao nešto više od 40 godina kasnije. kakvog poznajemo i volimo danas. U čast te duge istorije, ljudi iz Donut Media su napravili dvominutni snimak koji nas vodi od samih korena ovog modela i vojnog vozila na kom je baziran, pa sve do najavljenog modela Jeep Scrambler, koji će deliti svoju platformu sa novim Wranglerom, i koji će možda dobiti dizel agregat.

Najnoviji Wrangler, koji će javnosti biti zvanično predstavljen na Sajmu automobila u Los Anđelesu tokom ovog meseca, će imati dvolitarski agregat sa turbo punjačem u standardnoj verziji, ali i unapređenu verziju motora V6 Pentastar, koji će biti povezani ili sa manuelnim ili sa osmostepenim automatskim menjačem. Nove fotografije i detalji o novom Wrangleru i najavljenom Scrambleru će biti predstavljeni na internetu, verovatno pre Sajma u Los Anđelesu. Pored efikasnijih agregata, u novom modelu će se naći najmodernija verzija pogona na svim točkovima kao i preko 200 dodataka. Očekuje se da cena bude oko 30.445 dolara za Unlimited verziju.

Izvor: Donut Media

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *