Drecun: Izetbegović ostao zarobljen u ratu

Objavljeno: 14.11.2017.


Predsjednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića pokazala da je on političar koji nije dorastao situaciji i da nije okrenut budućnosti
Predsjednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, da se nada da će BiH priznati Kosovo, pokazala da je on političar koji nije dorastao situaciji i da nije okrenut budućnosti.

“Ostao je zarobljen u ratu, u prošlosti koju je definisao njegov otac sa svojim ciljevima. To je viđenje BiH u kojoj nema srpskog naroda ili je on trebao da bude drugorazredan. To srpski narod nije prihvatio”, naglasio je Drecun za RTS.

On je dodao da su takvi politički ciljevi Alije Izetbegovića doveli do rata i poručio Bakiru Izetbegoviću da ukoliko želi da bude političar mira, da gradi budućnost, “mora da ima viziju, mora da bude spreman na kompromis, na dijalog, mora da bude iskren, posvećen”.

Drecun je pojasnio da Srbija, posebno predsjednik Aleksandar Vučić, ulaže napor da se odnosi između Srba i Bošnjaka stabilizuju, da se stvaraju uslovi za iskreno pomirenje,ali to nije moguće ako se samo govori da je jedna strana činila zločine, a ne priznaje se šta je radila druga strana.

“Izetbegović bi mogao da prizna Kosovo kao neku državu, ako nema Republike Srpske u tom Dejtonskom okviru. On ovim gura Republiku Srpsku iz Dejtonskog okvira. Republika Srpska to neće dozvoliti”, naglasio je Drecun.

Govoreći o položaju Bošnjaka u Sandžaku on je istakao da se zaboravlja da tamo živi veliki broj strpskog stanovništva i da Bošnjaci mogu svoj položaj da unaprijede u intenzivnoj saradnji sa Vladom Srbije u Beogradu.

“Srbija ulaže značajna sredstva u razvoj te oblasti. I Turska se dosta angažuje, ali u dogovoru sa Srbijom. Mislim da su to poruke koje stabilizuju region”, zaključio je on.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *