Bogdanović impresionirao saigrače i u muzeju

Objavljeno: 14.11.2017.


Košarkaši Sakramento Kingsa posetili su uoči gostovanja Vašington Vizardsima muzej Afričko-američke istorije u prestonici SAD.
Proteklih meseci u centru pažnje su rasni odnosi u SAD, pre svega zbog brojnih protesta tamnoputih sportista zbog ugnjetavanja afroamerikanaca u američkom društvu.

Kingsi su proveli nekoliko sati u muzeju u kojem su obilazili segmente posvećene muzici, sportu, ali i rasizmu, robovlasništvu, a Bogdan Bogdanović je impresionirao neke od saigrača.

“Postoje stvari za koje misliš da ljudi znaju, ali ih ne znaju. Lepo je videti da se interesuju i raspituju, Bogdan Bogdanović je bio veoma zainteresovan, pažljivo je posmatrao. Mnogo je pametan”, rekao je Geret Templ koji u slobodno vreme proučava istoriju pa je bio svojevrsni vodič saigračima kroz muzej.

Objašljavao im je 13. amandman Ustava SAD koji je okončao robovlasništvo, osim kazne za krađu, i njegove posledice mlađim saigračima preporučivši im usput dokumentarne filmove iz kojih mogu dosta da nauče.

Templov otac Kolis je bio prvi afroamerički košarkaš na univerzitetu Lujzijana stejt (LSU), koji je pohađao i njegov sin.

Foto: Getty images

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *