“Azuri”: Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo

Objavljeno: 14.11.2017.


Reprezentacija Italije tek drugi put neće igrati na Svetskom prvenstvu, prvi put posle 60 godina, zbog čega su se svi njeni članovi izvinjavali naciji.
Italija je u prvoj utakmici izgubila u gostima sa 1:0, dok je u revanšu u ponedeljak uveče igrala bez golova kao domaćin u Milanu.

Reprezentativne karijere za Italiju završili su Đanluiđi Bufon, Danijele de Rosi, Andrea Barzalji i Đorđo Kjelini.

“Osećam da treba da se izvinim Italijanima zbog ovog rezultata”, rekao je medijima selektor Đanpjero Ventura posle eliminacije u baražu od Švedske.

Kjelini je rekao da je poraz zaslužen.

“Na kraju smo zaslužili to jer ja nisam neko ko veruje u sreću. Dali smo sve što smo imali, a oni su više zaslužili”, rekao je Kjelini.

De Rosi je kazao da je Italija doživela “crni trenutak”.

“Malo toga može da se kaže. Na nesreću, biće mnogo vremena da se ovo analizira. Jedina stvar koju mogu da kažem jeste da smo pokazali nekoliko ideja, a ne tako mnogo u pogledu taktike”, kazao je De Rosi.

Barzalji je naveo da je otišao “na najgori mogući način”.

“Ovo je za sve veliko razočaranje. Nešto smo pogrešno radili. Ovo je veliki udarac za italijanski fudbal”, dodao je Barzalji.

Manolo Gabijadini je rekao da “tako nešto niko nije želeo”, dok je Federiko Bernardeski kazao da je tragedija što Italija neće igrati na Svetskom prvenstvu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *