Android Oreo zastupljen na 0.3% telefona

Objavljeno: 14.11.2017.


Spora distribucija najnovije verzije Android sistema ne predstavlja ništa novo, a prema najnovijim informacijama, Android Oreo čini svega 0.3% tržišta, što je mali pomak u odnosu na 0.2% koliko je bilo zastupljeno prošlog meseca. Treba napomenuti da je Google objavio Android 8.0 Oreo verziju još u avgustu, ali je do kraja septembra bio prisutan na […]
Spora distribucija najnovije verzije Android sistema ne predstavlja ništa novo, a prema najnovijim informacijama, Android Oreo čini svega 0.3% tržišta, što je mali pomak u odnosu na 0.2% koliko je bilo zastupljeno prošlog meseca. Treba napomenuti da je Google objavio Android 8.0 Oreo verziju još u avgustu, ali je do kraja septembra bio prisutan na jako malom broju uređaja.

Većinu tih uređaja su činili Nexus, Pixel ili Sony telefoni, koji su do danas ili objavljeni ili dobijaju odmah nadogradnju na najnoviji OS.


Sa druge strane, Nougat verzija polako raste, sa svojih 20.6% učešća, što je značajan pomak u odnosu na 17.8% u oktobru. Marshmallow, iako mu je opao broj korisnika i dalje učestvuje sa najvećm delom tržišta od 30.9%, a prati ga Lollipop sa 27.2%. Kit Kat je najstarija iteracija Android sistema koja drži čak 13.8%, dok starije verzije zajedno čine 7.2% tržišta.

Izvor: GSM

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *