AMD RX VEGA 64 u Sapphire Nitro izdanju sa tri konektora za napajanje!

Objavljeno: 14.11.2017.


Nakon kompanija ASUS, Gigabyte, XFX i sada Sapphire-a, lista proizvođača koji u ponudi imaju sopstveno projektovanu štampanu ploču za Radeon RX VEGA grafičku kartu se proširuje. Sapphire Nitro nodeli se odlikuju po velikom kuleru  širine koja zauzima prostor 2.5 slota i prisustvu čak tri dodatna konektora za napajanje GPU procesora, VRAM memorije i prateće elektronike.
Preliminarne fotografije potvrđuju prethodne činjenice i prisustvo čak tri 8-pinska PCI Express konektora za dodatno napajanje. To konkretno znači da je imajući u vidu energiju koju crpi iz PCIe x16 slota u koji je kartica instalirana i pomenutih konektora za dodatno napajanje, Nitro RX VEGA karta sposobna da povuče čak 525W električne energije preko +12V izlaznog stepena. 
Trenutno, slična rešenja nudi samo par proizvođača: MSI i KFA u vidu GeForce Lightning Z i X modela te GeForce GTX 1080 Ti Hall of Fame grafičkih karti. Sva tri modela su prevashodno namenjeni overkloking orijentisanim korisnicima željnih da iscede i poslednji promil snage iz Nvidia GP102 grafičkog procesora potpomognuti vanserijskim kulerima u cilju što boljeg hlađenja. Ovog puta Sapphire Nitro je rešen da uputi konkurentski izazov Nvidia konkurenciji…
Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *