Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna

Objavljeno: 13.11.2017.


Predsednik Aleksandar Vučić poručio je, tokom sastanka sa Čezareom Marinelijem, šefom Vojne kancelarije NATO-a za vezu, da Srbija neće ulaziti u bilo kakve vojne saveze.
Tokom susreta predsednika Srbije i Marinelija bilo je reči i o predstojećoj poseti Vučića sedištu NATO-a, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

“Srbija je vojno neutralna zemlja i neće ulaziti u bilo kakve vojne saveze. Kao nezavisna i suverena država, Srbija će sarađivati sa različitim savezima i državama, uključujući i održavanje dobrih odnosa sa Severnoatlantskom alijansom, sa ciljem očuvanja mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu”, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić i general Marineli razmotrili su niz konkretnih aktivnosti i mogućnosti koje treba da doprinesu boljem razumevanju između Srbije i NATO, kao i daljoj konkretizaciji saradnje u različitim oblastima, dodaje se u saopštenju.

Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će predstojeća poseta srpskog predsednika sedištu NATO, tokom koje će razgovarati sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom i učestvovati na Severnoatlantskom savetu, potvrditi napredak u političkom dijalogu i praktičnoj saradnji Srbije i NATO.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *