Sud odlučio u korist Banja Luke

Objavljeno: 13.11.2017.


Okružni sud poništio je rešenje Republičke uprave za imovinsko geodetske poslove u slučaju Naš dom u Banjaluci. Riječ je o imovini u Grčkoj ulici u Banja Luci a koja je djelovanjem Pravobranilaštva i Geodetske uprave oduzeta gradu i dodjeljena privatnom licu.
Republička uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove mora po odluci banjalučkog Okružnog suda da donese novo riješenje u slučaju Naš dom.

Prvobitnim riješenjem Geodetska uprava je i pored odluke Vrhovnog suda a bez obavještavanja grada zemljište i objekat u Grčkoj ulici dodijelila privatnom licu koje je kasnije prometovalo tu imovinu.

Prema odluci, sud je utvrdio da je grad Banjaluka morao biti uključen u postupak utvrđivanja vlasništva nad objektom a što nije bio slučaj jer, izmedju ostalog, ni zamjenik pravobranioca u Banjaluci nije obavještavao grad.

Sud je Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove odredio rok od mjesec dana da donese novo riješenje.

Iz geodetske uprave danas nisu odgovorili na naša pitanja.

U toj republičkoj upravi, inače, 30 oktobra došlo je do smjene na čelu. Miloša Komljenović zamijenila je Bosiljka Predragović, a ranije su uhapšeni Aleksandar Deurić, Dragan Grulović i Željka Milinković. Njih troje, izmedju ostalog, uhapšeni su i zbog sumnji u malverzacije upravo i sa zemljištem u Grčkoj ulici.

Odluka suda dobar je pokazatelj tvrdi predsjednik skupštine grada Banja Luka Zoran Talić.

Nezvanično se procjenjuje da je vrijednost zemljišta i objekta u Grčkoj ulici a koji su predmet spora izmedju četiri i pet miliona maraka.

BN televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *