“Rodžer ne može biti GOAT”

Objavljeno: 13.11.2017.


Andre Agasi, trener Novaka Đokovića, smatra da Rodžer Federer ne može biti smatran kao najbolji teniser svih vremena.
U svetu, pa i kod nas, većina su stavom da je Švajcarac GOAT (Greatest od all time), zbog svega što je uradio i što još uvek radi u svojoj dugoj karijeri.

Ipak, Agasi navodi da igrač ne može biti najbolji svih vremena ako ima negativan međusoban skor na najvećim rivalima.

Amerikanac je tu mislio na duele sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom, ali je više “upirao prst” na okršaj sa Špancem, pošto do kraja karijere Federer sigurno neće moći da ima više pobeda od Nadala u međusobnim duelima.

“Bik sa Maljorke” na 38 odigranih mečeva sa Rodžerom ima 23 pobede i 15 poraza, pa je tako teško očekivati da bi drugi igrač sveta mogao da preuzme vođstvo.

Sa Novakom je još sve dosta otvoreno, pošto srpski teniser vodi sa 23 prema 22 u pobedama i do kraja Federerove karijere će gotovo sigurno odigrati još mečeva.

Đoković ima pozitivan skor i sa Rafaelom Nadalom pošto na 50 odigranih mečeva ima 26 pobeda i 24 poraza.

Agasi je dodao da ne voli te debate jer nisu racionalne.

Mogao bih da kažem lagano da kažem i suprotne reči, da je Federer najbolji, ali takve debate nisu racionalne… Sve se svodi na ‘a šta ako…’ debate“, kazao je Agasi.

Naravno, Agasi je rekao da je Švajcarac unikat i da igra drugačije od drugih.

Federer je jedinstven u svemu – veličini, preciznosti, lakoći…Igra drugačije od ostalih i ima rešenje za bilo koji problem. Ne možemo osporiti to da je Federer obeležio ovaj sport“, rekao je Agasi.

Amerikanac je prokomentarisao i saradnju sa Novakom gde je istakao da srpskom teniseru fali još 10 osto kako bio još bolji i dominirao.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *