Hyundai pick-up bi mogao da se proizvodi u SAD-u

Objavljeno: 13.11.2017.


Hyundai je pick-up Santa Cruz u formi studije predstavio još 2015. godine na sajmu automobila u Detroitu (sa 4×4 pogonom i 2,0 litarskim turbo-dizel motorom sa 190KS i 406 Nm), a u međuvremenu su predstavnici ove južnokorejske kompanije potvrdili da definitivno stiže i njegova serijska varijanta.
Poslednja informacija glasi da bi serijska verzija pick-up modela mogla da se proizvodi u SAD-u, u Hyundaijevog fabrici u Alabami gde se već prave Elantra, Sonata i Santa Fe.

Takođe, produkcijski Santa Cruz se neće prodavati samo u SAD-u, već i na drugim tržištima.

Kako se očekuje, Santa Cruz će se bazirati na istoj platformi kao i novi Tucson, a po nekim ranijim nagoveštajima postoji i mogućnost da će se i u SAD-u nuditi sa turbo-dizel motorom.

Što se dizajna tiče, serijska verzija će naravno pretrpeti izmene u odnosu na koncept (na slikama), ali se očekuje da će Hyundai pokušati da izgled što je moguće više ostavi sličnim studiji. U svakom slučaju, vozilo će imati i 4×4 pogon, kao i mesta za pet putnika.

Santa Cruz Crossover Truck Concept

Novi Tucson se inače očekuje 2019. ili 2020. godine, a serijski Santa Cruz tek nakon njegove premijere.

Na kraju, u Hyundaiju razmatraju mogućnost da u SAD-u startuju i sa proizvodnjom modela Tucson i Kona, pri čemu bi kapacitet fabrike u Alabami u tom slučaju morao da bude podignut sa sadašnjih 380.000 na 450.000 vozila godišnje.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *