FIBA napravila haos, Milutinov ne igra za Srbiju

Objavljeno: 13.11.2017.


Nikola Milutinov neće igrati za reprezentaciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kao ni još petorica košarkaša Olimpijakosa.
Milutinov je zajedno sa saigračima iz redova šampiona Grčke objavio pismo u kojem se navodi da neće biti na raspolaganju nacionalnim savezima tokom “FIBA prozora”.

Osim njega, pismo su potpisali grčki reprezentativci Jorgos Printezis, Vangelis Mancaris, Kostas Panaikolau i Janis Papapetru, te Letonac Janis Strelnijeks.

“Od detinjstva smo se uvek odazivali svim pozivima naših reprezentacije, bili odvojeni i po četiri nedelje od svojih porodica, igrali bez obraćanja pažnje na umor i ignorisali rizik od povreda. U stvari, povređivali smo se više puta igrajući za nacionalni tim, prelazili preko toga kada god bi to bilo traženo od nas”, navodi se u pismu.

Prošle godine, na početku priprema za Olimpijske igre, šokirao je selektora Aleksandra Đorđevića kada mu se zahvalio na pozivu i odlučio da leto iskoristi za pripremu za novu sezonu, ali sada ipak svetska kuća košarke nosi krivicu za to što Milutinov neće moći da pomogne ‘Orlovima’.

“Poznato je da smo sve to činili iz ljubavi, poštovanja i posvećenosti, i upravo je to razlog zbog kojeg se nikada nismo žalili. Međutim, zbog promena koje su se desile i novog kalendara, našli smo se u nezavidnoj situaciji da objavimo da nećemo biti deo reprezentacija tokom kvalifikacija za Mundobasket 2019. Treba razumeti da, u ovom trenutku, praktično je nemoguće i neprofesionalno odsustvovati tokom mečeva našeg tima u Evroligi, imajući u vidu da je većina nas propustila veći deo predsezonskih treninga zbog priprema za Evrobasket. Nadamo se da će situacija uskoro postati normalni i da ćemo moći da pomognemo nacionalnim timovima”, dodaje se u pismu šestorice košarkaša Olimpijakosa.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *