Emotivni Masa: Nedostajaćete mi

Objavljeno: 13.11.2017.


Vozač Vilijamsa Felipe Masa kaže da mu je sedmo meso u Brazilu “kao pobeda”, pošto se na domaćoj stazi drugi i poslednji put oprostio od svojih navijača.
Masa je prošle godine, pre trke u Brazilu, saopštio da završava karijeru, ali su ga iz ekipe Vilijams ponovo angažovali, po odlasku Valterija Botasa u Mercedes.

Masa je dobro startovao, skočio je sa devetog na šesto mesto, a jedino ga je obišao svetski prvak iz Mercedesa Luis Hamilton.

Masa se žestoko borio sa dugogodišnjim rivalom Fernandom Alonsom za sedmo mesto. Španac ga je prvi sačekao posle trke i aplaudirao mu je.

“Ovu trku nikada neću zaboraviti. Preplavile su me emocije kada sam je završio. Ovo je bila teška trka za mene, bila je kao i mnoge u kojima sam pobedio. Vozio sam savršeno od početka do kraja, čuvao sam gume, sve oko bolida, tempo koji sam imao. Osećam kao da sam danas pobedio“, rekao je Masa.

Osim prve trojice u Brazilu, Sebastijana Fetela iz Ferarija, Valterija Botasa iz Mercedesa i Kimija Raikonena iz Ferarija, na podijum na Interlagosu pozvan je i Masa.

“Mnogo ćete mi svi nedostajati. Ogromno je oduševljenje koje sam danas osetio. Današnji dan neću nikada zaboraviti“, rekao je on. Masi je prvi čestitao njegov sedmogodišnji sin, putem radija iz boksa.

“Tata, ponosan sam na tebe, a mnogo mi se svideo tvoj start”, rekao je Felipinjo. Masa je rekao da će od sada više vremena provoditi sa porodicom.

On je nastupio u 269 trka u Formuli 1 i ostvario je 11 pobeda. U sezoni 2008. je bio vicešampion. Trenutno zauzima 10. mesto u šampionatu sa 42 boda.

Poslednju trku u karijeri u Formuli 1 voziće za dve nedelje u Abu Dabiju. Posle njegovog povlačenja, u Formuli 1 neće biti vozača iz Brazila prvi put od 1969. godine.

Foto: Getty Images

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *