Nova Honda CB1000R

Objavljeno: 9.11.2017.


Kada je predstavljen, Hondin Neo Sports Cafe koncept je doneo izvanredan i smeo dizajn, a sama kreacija je predstavljala “čist” i moderan pristup tipu motocikla koji i nije toliko u centru naše pažnje.
Dizajn je i previše dobar, da smo bili sigurni da koncept nikada neće ugledati svetlost dana. Pogotovo ne kao nova Honda CB1000R.

Drago nam je što smo pogrešili, pa sada možemo da poželimo dobrodošlicu atraktivnoj Hondi CB1000R u varijanti za 2018. godinu, koja oživljava Neo Sports Cafe koncept, uz vrlo malo promena u odnosu na ranije prikazanu studiju.

I dok streetfighter segment nastavljaju da popunjavaju previše agresivne mašine, Honda je izabrala sofisticiraniji pristup.

Kao i kod prethodnih generacija, novi CB1000R pokreće četvorocilindarski motor sa CBR1000RR modela, prilagođen ulici. Što se snage tiče, CB1000R ima 20 KS više od svog prethodnika.

Honda CB1000R u varijanti za 2018. na raspolaganju ima 143 KS i 105 Nm obrtnog momenta, uz proklizavajuće kvačilo i ride-by-wire sa tri različita podešavanja.

Kontrola proklizavanja je takođe deo paketa, kao i modovi vožnje – ukupno njih tri, kao i na CBR1000RR.

Šasija na novom CB1000R je potpuno novi čelični ram, dok se za ogibljenje brinu potpuno podesivi Showa Separate Function Big Piston viljuške i Showa zadnji amortizer.

Ako vam se dopada ono što viditi, onda će vam se definitivno dopasti i ono što Honda naziva “CB1000R+”, čiji debi se uskoro očekuje. Reč je o premijum modelu, čiji bogati paket opreme uključuje i kvikšifter.

Više informacija o ceni i dostupnosti očekujemo uskoro.

Izvor. AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *