VW Polo GTI R5 – Tizer fotografija

Objavljeno: 8.11.2017.


Nova GTI R5 verzija Volkswagenovog Poloa sa 270 konjskih snaga će biti predstavljena za nekoliko meseci.
Volkswagen Polo je već neko vreme ozbiljan igrač u Svetskom reli šampionatu (WRC). Naime, od 2011. godine ovaj supermini je u WRC ostvario više od 40 pobeda, 38 puta je završio na drugom ili trećem mestu. Upravo iz tog razloga VW želi da nastavi da niže uspehe pa je danas predstavljena i tizer fotografija nove verzije Poloa, koja će učestvovati u WRC.

Novi sportski hečbek će nositi oznaku Polo GTI R5 i debitovaće na takmičenju u drugoj polovini 2018. godine. Imaće četvorocilindrični agregat sa turbo punjačem koji će proizvoditi 270 konjskih snaga i biće povezan sa petostepenim sekvencijalnim menjačem. VW tek treba da potvrdi da će učestvovati na takmičenju u 2018. godini, ali će Polo GTI R5 biti dostupan drugim takmičarskim timovima, po prvi put. Ovaj model se nalazi u procesu razvoja još od početka ove godine.

Očekuje se da novi Polo GTI R5 bude predstavljen krajem godine. Postoje glasine da VW, pored ove verzije, priprema i verziju koja će predstavljati pandan modelu Golf R i koja će imati do 300 konjskih snaga.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *