Aprilia RSV4 RF za 2018. godinu

Objavljeno: 8.11.2017.


Aprilija je uvek nudila specijalne verzije za svoje kupce i fanove nudeći modele poput Aprilije RSV4R FW-GP koja isporučuje čak 250 ks.
Za nas obične smrtnike koji ne mogu da priušte takav specijalni motocikl Aprilija je ponudila i blažu superstok verziju RSV4RF.

RSV4RF isporučuje 215 KS, totalno je legalan za trke. RSV4RF modeli su ručno sastavljani u fabrici, još jedna stvar po kojoj se ovaj model ističe je to da dolazi sa aerodinamičnim oklopima sa krilcima! Već smo u prethodne dve godine u MotoGP klasi mogli da vidimo sporna krilca na motociklima i nadali smo se da se tako nešto neće naći na ’’običnim’’ motociklima. Ipak se to dogodilo, mada RSV4RF nije običan serijski motocikl, već više specijalka namenjena profesionalnim trkačima.

Ostale delovi koji se ističu na ovom modelu a drugačiji su od standardne Arpilije RSV4 jesu novi klipovi, drugačija glava motora, trkački izduv i auspuh i regenerisani elektronski paket sposoban da ’’smiri’’ svih 215 Ks koliko ovaj model isporučuje. Aprilijini inženjeri radili su i na uštedi težine tako što su stavili litijumsku bateriju, novi rezervoar, već pomenuti novi auspuh i množtvo delova od karbona i aluminijuma.

Aprilija RSV4RF je motor namenjen direktno za trkačku stazu i trebalo bi da predstavlja odgovor Kawasakiju ZX10RR, Ducati Panigale R i Yamaha YZF-R1M modelu. Sa ovim modelom Aprilija pokušava da se opet vrati u sam vrh superbajk klase gde im je i mesto.

Izvor: MotoBerza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *