AMERIKA U ŠOKU: Rusi poslali u orbitu 55 kosmičkih brodova koji kontrolišu lansiranja američkih balističkih raketa

Objavljeno: 8.11.2017.


Rusija je lansirala 55 vojnih kosmičkih brodova u periodu od pet godina, pojačavajući kontrolu nad lokacijama za lansiranje američkih balističkih raketa, izjavio je načelnik Generalštaba ruskih oružanih snaga Valerij Gerasimov.
On je na jučerašnjem sastanku odbora ruskog Ministarstva odbrane istakao da su kosmički brodovi Ujedinjenog kosmičkog sistema (EKS) lansirani tokom tog perioda, “omogućili intenziviranje kontrole nad platformama za lansiranje balističkih raketa u kopnenom delu Severne Amerike i stranim podmorničarskim patrolnim zonama”.

Gerasimov je kazao da je tokom petogodišnjeg perioda izgrađena orbitalna grupa, lansirano 55 vojnih kosmičkih brodova i uspostavljen novi “Angara” kosmički raketni kompleks za nošenje korisnog tereta u sve vrste Zemljinih orbita sa teritorije Ruske Federacije.

“Dalji razvoj sistema omogući će sprovođenje stalne globalne kontrole nad lokacijama za lansiranje balističkih raketa”, istakao je on i dodao da formirana grupa kosmičkih brodova omogućuje brzu komunikaciju, izviđanje, navigaciju i pruža druge informacije na potrebnom nivou za vojno-političko rukovodstvo, vojne vlasti i vojsku.

Izvor: Tass

Foto: Profimedia

One thought on “AMERIKA U ŠOKU: Rusi poslali u orbitu 55 kosmičkih brodova koji kontrolišu lansiranja američkih balističkih raketa

  1. Pa sta komentarisati . Ne tako davno jedan veoma poznat covek , malko preplanuo izjavio je da je Rusija samo nekakva regionalna sila . Ostade ziv posle toga . Ne znamo jeli se vratio na drvo gde mu je i mesto .

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *