Felipe Masa završava karijeru

Objavljeno: 5.11.2017.


Vozač Vilijamsa Felipe Masa saopštio je danas da će na kraju ove sezone u Formuli 1 završiti karijeru.
Brazilac je na kraju prošle sezone nameravao da završi karijeru, ali se ipak vratio u Vilijams, pošto je u ekipi ostalo upražnjeno mesto, nakon što je Valteri Botas prešao u Mercedes.

Masa, pobednik u 11 trka u Formuli 1, rekao je da je ovoga puta doneo konačnu odluku.

“Pristao sam da se vratim i pomognem Vilijamsu. Uživao sam u četiri sjajne godine sa ekipom, ali moja karijera u Formuli 1 završiće se na kraju sezone”, rekao je 36-godišnji Masa.

On je prethodno rekao da želi da se takmiči i u 2018. godini, ali Viijams još nije odlučio koji vozači će biti u ekipi.

“Imam mnogo uspomena. Pripremam se za poslednje dve trke, u Brazilu i Abu Dabiju i iako će biti emotivne, radujem se što ću na visokom nivou završiti karijeru. Takodje, radujem se i pripremama za naredno poglavlje u životu”, rekao je Masa.

Getty images

Zamenica direktora ekipe Kler Vilijams zahvalila je Masi na svemu što je uradio za ekipu i navela da je bilo zadovoljstvo sarađivati sa njim.

“Posebno smo zahvalni što je pristao da na godinu dana odloži penziju, što je pokazalo koliko je jaka veza koju smo izgradili”, rekla je ona, preneo je BBC.

Mediji spekulišu da Vilijams želi da angažuje Roberta Kubicu, koji se nije takmičio u Formuli 1 još od februara 2011. godine, kada je pretrpeo teške povrede ruke u nesreći na reliju. Kanađanin Lens Strol će ostati u ekipi.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *