Mitsubishi e-Evolution Concept

Objavljeno: 25.10.2017.


Kompanija Mitsubishi je objavila set zvaničnih slika svog novogi koncepta koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Tokiju.
Koncept e-Evolution najavljuje novi model koji će predstavljati sam vrh Mitsubishijeve ponude, a zamišljen je kao automobil vrhunskih performansi s električnim pogonom na sva četiri točka. To će biti coupe-SUV opremljen naprednom tehnologijom veštačke inteligencije, što se verovatno odnosi i na mogućnost autonomne vožnje.

Slike pokazuju petovratni SUV koji je značajno podignut od tla a ima masivne naplatke tipične za koncept. Ručke na vratima su sakrivene, dok kamere zamenjuju konvencionalne bočne rezrovizore kako bi automobil imao elegantan profil.

Nazad se nalazi krovni spojler i LED svetla s grafikom koja podsećaju na bumerang s tri oštrice. Vidi se i difuzor, kao i svetloplavi detalji koji naglašavaju da se radi o električnom konceptu (jedan elektromotor je napred a dva pozadi).

Postavlja se pitanje da li korišćenje reči “Evolution” u imenu koncepta ima veze s najavom iz Mitsubishija da novi Evo model ne mora da bude sedan. Jedan od šefova kompanije Trevor Man nagovestio je da bi to mogao da bude SUV. Taj automobil će se u produkcijskoj verziji pojaviti tek 2023. godine.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *