Vučić razgovarao sa Brajanom Hojtom Jiem

Objavljeno: 24.10.2017.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati “Srbija” sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Brajanom Hojtom Jiem.
Zvaničnik Stejt departmenta u ponedeljak je učestvovao na 17. Srpskom ekonomskom samitu u Beogradu, a juče je izazvao i niz reakcija izjavom da Srbija ne može da sedi na dve stolice ukoliko želi u EU.

Ranije danas sastao se sa premijerkom Anom Brnabić i potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović.

Hojt Ji e na Samitu izjavio da Srbija ne može da “sedi na dve stolice”, te da ruskom centru u Nišu ne treba da da diplomatski status, na šta je oštro reagovao ministar odbrane Aleksandar Vulin, rekavši da je to svakako do sada najteži javni i vrlo nediplomatski pritisak na našu zemlju i na naše pravo da samostalno odlučujemo.

Vulin je naveo da ne zna kakav će biti stav državnoig vrha na taj istup, ali da on lično smatra da to nije izjava prijatelja, niti čoveka koji poštuje Srbiju, našu politiku i pravo da odlučujemo.

Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević je u medjuvremenu izrazila sumnju u to da je američki zvaničnik tačno interpretiran u medijima.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *