Ubijen advokat koji je preporučen za slučaj “Zakintos”

Objavljeno: 13.10.2017.


Poznati grčki advokat Mahalis Zafiropulos, ubijen pre dva dana u Atini, bio je preporučen za slučaj ubistva američkog državljanina na Zakintosu.
Kako prenosi “Blic”, Zafiropulos je brutalno ubijen u svojoj kancelariji.

“Kolega Mihalis Zafiropulos jedan je od najboljih advokata u Atini. Trebalo je da sarađujemo, preporučen mi je za slučaj Zakintos, ali sam prvo krenula u pregovore sa kolegom Kugiasom i sa njim se dogovorila… Kolegal Mihalis je bio opcija dva”, rekla je beogradska advokatica Zora Dobričanin. 

Zora Dobričanin napominje da je, iako Zafiropulos nije bio angožovan u “slučaju Zakintos”, prilikom sledeće posete Atini trebalo da ga pozove, jer je bio aktivan u Advokatskoj komori Atine.

Zora Dobričanin zastupa naše državljane uhapšene na Zakintosu, osumnjičene za učešće u ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona, u julu ove godine.

Krivičnog advokata Mihalisa Zafiropulosa (52) hicima iz pištolja su ubila dva maskirana čoveka u četvrtak uveče u njegovoj kancelariji, nakon čega su pobegli. Po podacima policije, Zafiropulosa su hladnokrvno ubila dvojica s kapuljačama na glavi, koji su ušli u njegovu kancelariju predstavljajući se kao klijenti. Kancelarija je između četvrti popularne među mladima Egzarhije i najekskluzivnije atinske četvrti Kolonaki.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *