Slavni kuvar žestoko kritikovao Hilari Klinton: “Nije ona glupa”

Objavljeno: 13.10.2017.


Slavni kuvar Entoni Burden zamerio je Hilari Klinton zbog njenog prijateljstva s Harvijem Vajnštajnom, prezrenim filmskim producentom koji je optužen da je seksualno uznemiravao više desetina, a silovao tri žene.
Autor emisije “Parts Unknown” na Tviteru je izrazio svoju ljutnju prema bivšoj sekretarki SAD, nakon što je ona, prema njegovom mišljenju, “mlako” reagovala na optužbe protiv njenog prijatelja.

Borden, čiju je devojku Aziju Argento Vajnštajn navodno primorao na oralni seks 1997, nazvao je intervju sa Hilari “sramnim u neiskrenosti”.

On je sugerisao i da je Klinton znala za Vajnštajnove postupke i to godinama.

“Znate šta Hilari Klinton nije? Nije glupa. Niti priprosta. Priče o Vajnštajnu kolaju godinama”, napisao je on.

Klinton je, naime, rekla da nije znala da je Vajnštajn seksualno uznemiravao žene.

“Ja nisam znala i ne znam nikog ko jeste”, rekla je Klinton. “Ali mogu govoriti samo u svoje ime i mislim da govorim u ime mnogih koji su ga znali primarno preko političkog angažmana”.

Ona i njen muž, bivši predsednik SAD Bil Klinton, navodno su bili prijatelji s Vajnštajnom i godinama imali korist od njegovih donacija.

Holivudski mogul priredio je žurku za prikupljanje sredstava za kandidaturu Hilari Klinton na kojoj je bilo mnoštvo poznatih ličnosti i tada su prikupljeni milioni dolara.

Takođe je dao između 100.000 i 250.000 dolara Klinton Fondaciji.

Borden je objasnio da ne pokušava da krivi Hilari za Vajnštajnove postupke, ali da je razočaran njenim odgovorom na vesti o njegovim nedelima.

Upoznao sam Hilari Klinton. Svidela mi se. Divio sam se mnogim njenim osobinama. Ovaj intervju je razočaranje. Sekretarka Klinton je jedna od najinteligentnijih i najpripremljenijih političara ikad. Tako da se zaista jesam nadao boljem odgovoru”.

Naglasio je i da njegova razočaranost u Hilari nikako ne znači da mu se dopada Donald Tramp.

“Uveravam vas da su žrtve Vajnštajnovog predatorskog ponašanja koje traje tri decenije razočarane njenom reakcijom. Sedim pored jedne”, tvitovao je on, misleći na svoju devojku Aziju Argento.

Izvor: Hina

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *