Radnik Tesle pokušao da proda svoj Model 3 za 150.000 dolara, pa obrisao oglas

Objavljeno: 13.10.2017.


Malo je reći da je Teslin električni automobil za mase, Model 3, jedan od najočekivanijih automobila s one strane Atlantika
Pola miliona kupaca je uplatilo depozit za ovaj automobil, a da još ne znaju kada će im biti isporučen. Istovremeno, Tesla pati od uskog grla u proizvodnji pa ne uspeva da postigne planirane proizvodne ciljeve. Ovakva situacija dodatno pomera rokove, što Model 3 čini sve poželjnijim vozilom.

Ekonomski zakoni su takvi da cenu diktira potražnja, a budući da je potražnja ogromna, a Modela 3 u opticaju za sada ima tek par stotina i da su u rukama samo onih koji su zaposleni u Tesli, bilo je samo pitanje vremena kada će neki od ovih vlasnika pokušati da kapitalizuje na povoljnim okolnostima.

Jedan primerak s brojem šasije 209 i 3.600 pređenih kilometara je tako osvanuo na oglasniku Craigslist po ceni od 150.000 dolara. Prilično više od početne cene ovog automobila koja u SAD-u, prema Teslinom cenovniku, iznosi 56.000 dolara.

Oglas je ubrzo uklonjen budući da je Teslinim radnicima strogo zabranjena prodaja prvih Modela 3, ali, kao što znamo – Internet pamti sve, pa ga možete pogledati klikom na link OVDE.

Izvor: Tportal

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *