Praunuka Nikite Hruščova: Tramp je novi Staljin

Objavljeno: 13.10.2017.


Nina Hruščova, profesorka međunarodnih odnosa Nove škole u Njujorku i praunuka nekadašnjeg sovjetskog lidera Nikite Hruščova, kritikovala je predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegovih novih napada na medije.
“Predsednik Tramp definiše ‘lažne vesti’ onako kako je Josif Staljin definisao ‘neprijatelje naroda’: čim se makar malo usprotive njegovoj vladavini, mora da greše. I moraju biti ućutkani”, rekla je ona za Washington Examiner. 

“Negde na putu ka njegovim nekretninama/karijeri TV rijaliti zvezde, zaboravio je lekcije građanskog prava i američke demokratije iz srednje škole. Ili je možda uvek imao najnižu ocenu iz tih predmeta; bio je bogat i misli da se oni ne odnose na njega. Zbog toga svi ispaštamo. Što duže ostaje na vlasti i ima više staljinističkih amandmana na američku demokratiju, to ćemo iskusiti goru autokratsku eroziju ovog nekada divnog sistema”.

Hruščova je praunuka bivšeg sovjetskog lidera koji je upravljao SSSR-om od 1953. do 1964. Kad je njegov sin, Ninin deda, ubijen u Drugom svetskom ratu, Hruščov je usvojio njegovu dvogodišnju ćerku Juliju. Julija je postala Ninina majka. 

“Tako je Nikita Hruščov zapravo moj deda i ja ga tako i oslovljavam”, rekla je ona za sajt.

Izvor: HUFFINGTON POST

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *