Povratak robotskog psa: Sony razvija novu verziju Aiboa

Objavljeno: 13.10.2017.


Ako volite pse, ali nemate vremena da ih šetate i smatrate da bi u slučaju da nabavite jednog sigurno bio usamljen, zbog vaših brojnih obaveza, Sony ima rešenje za vas.
Reč je o novoj generaciji robotskog psa. Prva, “pas” Aibo predstavljena je krajem devedesetih, da bi 2006. odustali od daljeg razvoja i fokusirali se na druge proizvode.

Međutim, sada se Sony vraća robotici, pa će u novom odeljenju raditi i neki zaposleni koji su radili na razvoju originalnog Aiboa, uključujući i “gurua veštačke inteligencije” Masahira Fudžite. Prema dosadašnjim informacijama, novi robotski pas imaće funkcije pametnih zvučnika poput Amazonovog Echo-a.

 
Foto: Gettyimages

Tako ćete ovim robotskim ljubimcima upravljati glasom, a oni će, poput pametnih zvučnika, moći da pale i gase svetla, davaće nam informacije o temperaturi, obaveštenjima s društvenih mreža i slično. Što se tiče ostalih informacija poput dizajna, cene i nekih dodatnih mogućnosti Sony robota, još nisu poznate, pa ćemo više o njima verovatno saznati tokom sledećih meseci ili najkasnije tokom proleća sledeće godine kada se očekuje njihovo zvanično predstavljanje.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *