Ovo je najbolji način da sačuvate brak

Objavljeno: 13.10.2017.


Zaboravite na dramatično lupanje vratima i zvocanje zbog prljavih čarapa svuda po sobi. Frustracije zadržite za sebe i živećete sa svojim princem srećno do kraja života, baš kao u bajci. Barem tako kažu stručnjaci.
Najbolji savet koji vam iskusna osoba može dati, što se tiče braka, jeste da naučite veštinu izbegavanja sukoba. Izgleda da je ključ za dugotrajan brak (ne obavezno i srećan) biti tih.

Ovaj savet je suprotan onome što nas obično savetuju da radimo u vezama, a to je da budemo iskreni i da imamo otvorenu komunikaciju. Međutim, psiholozi kažu kako je za starije parove to najbolji način da se mir održi posle godina zvocanja i trzavica.

Naučnici su pratili razvoj 127 bračnih parova tokom trinaest godina i snimali petnaestominutne rasprave između njih, analizirajući kakva im je komunikacija.

“Moguće je da i godine života i dužina braka igraju ulogu u povećanom izbegavanju sukoba”, zaključuje vodeća autorka istraživanja, doktorka Sara Holi sa Državnog univerziteta u San Francisku.

I ako ste na početku veze ili braka, dugotrajni brak nije nešto što treba olako shvatiti. Jedna malo starija studija je pokazala da je “odljubljivanje”, momenat u kome više ne osećate stastvenu hemiju koja je strujala među vama, postao glavni razlog za razvod, čak važniji od prevare!

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *