Microsoft CEO: Windows Phone nije imao šanse pored iOS-a i Androida

Objavljeno: 13.10.2017.


Microsoftov zvaničnik Džo Belfior je ranije potvrdio da je Windows 10 Mobile praktično ugašena platforma, objašnjavajući da na radaru nema novih funkcija i hardvera, a sada CEO Microsoft Satja Nadela dodatno objašnjava zašto je platforma doživela neuspeh.
Tokom 2017 GeekWire Summita, Nadela je ukazao na to da je za Microsoft sada najbolje da se fokusira na iOS i Android apliakcije, kako bi korisnici mogli da pristupaju Microsoftovim aplikacijama bez obzira na to koju platformu izaberu.

On je istakao da je Office pravi dokaz da novi proizvodi ne moraju uvek da budu dostupni za Windows kako bi bili uspešni. Office produktivni paket je prvo bio objavljen za Mac OS X, a tek onda za Windows.

Kada je u pitanju razlog Microsoftovog odustajanja od mobilnog hardvera, CEO ističe da trenutno stanje na tržištu i udeo Windows Mobile-a ne daju povod Microsoftu da nastavi sa ulaganjem u ovu oblast.

“Apsolutno nemamo tržišni udeo za naš smartfon hardver, a to je izbor potrošača. To je realnost. Realnost je da ne možemo da se takmičimo kao treći ekosistem bez tržišnog učešća i bez privlačenja developera. Sada se fokusiramo na to da je softver dostupan kako bismo mogli da opslužujemo poslovne korisnike kojima nije bitno dosta stvari koje su važne potrošačima”, istakao je Nadela.

Ovo znači da će Microsoft nastaviti da održava Windows 10 Mobile u životu samo za enterprise sektor.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *