Kako je Majklu bejzbol pomogao da postane legenda

Objavljeno: 13.10.2017.


Košarkaška lenenda Majkl Džordan je u razgovoru za Cigar Aficionado govorio o tome kako mu je bejzbol pomogao da oživi karijeru, ali i stvaranju super-timova.
On nije zadovoljan trendom koji vlada u NBA ligi od 2010. godine i stvaranjem timova sastavljenim od najvećih zvezda sa ciljem da se prošetaju do titule.

Džordan je vlasnik šest prstenova NBA lige, Bulsi su tokom devedesetih dominirali ligom, ali je između prve tri i druge tri titule, bek Bulsa napravio pauzu tokom koje je igrao bejzbol.

“Svi kažu bila je to promašena šansa, igranje bejzbola. To je ono što oni misle. Za mene je to najbolje što je moglo da mi se desi jer mi je pomoglo da se vratim igri sa mnogo više strasti i istovremeno sam mogao da razumem ljubav koju gaje igrači nižih bejzbol liga. Zarađuju 1.500 dolara mesečno, 1.500. To je ništa, ali za njih je nešto veliko”, počinje priču Džordan o tome na koji način mu je bejzbol pomogao.

Upravo bejzbol mu je posredno omogućio da mu se strast prema košarci vrati kao još veća nego što je bila kada su osvojene prve tri titule.

“Videvši to, pomoglo mi je da stvari stavim u širu perspektivu i razumem to gde sam bio ’93. godine. Tako da, kada sam se vratio ’95. i ’96. još više sam sve to cenio. I kada smo osvojili te titule, te tri su mi mnogo više značile nego kada smo ih osvajali ’91, 92. i ’93. godine. Ljudi to ne vide kao uspeh, ali tu je trud, učenje i strast je tu i sve se prenelo ne samo na mene nego i na ljude koji se boje da urade stvari jer se boje obeshrabrenja koje dolazi sa drugih mesta”, kaže Džordan.

To su neke stvari kojima su ga naučili roditelji. Nakon karijere je ostao u NBA ligi, ali sada kraj terena stoji kao vlasnik Šarlot Hornetsa. 

“Mislim da će to (stvaranje super-timova) naškoditi ligi sa takmičarskog gledišta. Imaćete jedan ili dva tima koji su sjajni i 28 njih će biti smeće. Ili će imati velikih problema da prežive u takvom poslovnom okruženju”, kaže Džordan.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *