Alfa Romeo Giulietta možda 2018. godine, a imaće zadnji pogon

Objavljeno: 13.10.2017.


Prema 5-godišnjem planu koji će šef FCA grupe Sergio Marchionne predstaviti početkom sledeće godine, mogli bi da imamo novosti i o (pre)dugo očekivanoj naslednici Alfe Giuliette koja će s novom godinom ući u već osmu godinu proizvodnje.
Jedan od najomiljenijih automobila u Italiji, ali i najpopularnija Alfa van zemlje jeste dobro poznata kompaktna Giulietta koja je punih sedam godina na tržištu zadržala potpuno identičan izgled uz tek dva minimalna osveženja i obnovu agregata ispod prednjeg poklopca. Zato ne čudi interes automobiliske javnosti kada će naslednica ugledati svetlost dana, posebno jer su u međuvremenu već predstavljena dva potpuno nova modela Giulia i Stelvio.

Kako bilo, već početkom sledeće godine sve bi moglo da bude poznato u vezi nove Giuliette jer će prvi čovek FCA grupe Sergio Marchionne izneti 5-godišnji plan grupe. Ipak, to ne znači da ćemo dobiti informaciju o početku proizvodnje i brzo dočekati i prve fotografije, jer lansiranje nove Giuliette zapravo koči aktuelni trend SUV i crossover modela koji vlada na evropskom tržištu. To znači da bi pre plasmana novog kompakta, Alfa Romeo prvo mogao da izbaci na tržište kompaktni SUV, što bi značilo da Giuliettu čeka još jedno odlaganje…

Barem je poznato da će i standardna i SUV verzija Giuliette voziti na skraćenoj platformi “Sergio” poput Giulije i Stelvija, kao i da će imati pogon na zadnje točkove, a što će nakon prelaska sledeće generacije BMW Serije 1 na prednji pogon biti istinski kuriozitet u kompaktnoj klasi.

Što se tiče izgleda, dobro informisani izvori tvrde da će dizajn biti značajno drugačiji nego kod aktuelnog modela i da bi se proizvodnja mogla preseliti iz Italije u pogone u Poljskoj.

Izvor: Jutranji

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *