Rijetke NASA-ine fotografije istraživanja Mjeseca na aukciji

Objavljeno: 12.10.2017.


Originalne fotografije astronauta američke svemirske agencije NASA, snimljene u vreme kada je istraživanje Meseca bilo na vrhuncu, biće prodate na aukciji. Astronaut Džon Glen bio je prvi čovek koji je snimio Zemlju iz svemira, Nil Armstrong je snimio prvu sliku sa površine Meseca. Originalni snimci Glena i Armstronga su među 445 retkih snimaka koje će […]
Originalne fotografije astronauta američke svemirske agencije NASA, snimljene u vreme kada je istraživanje Meseca bilo na vrhuncu, biće prodate na aukciji.

Astronaut Džon Glen bio je prvi čovek koji je snimio Zemlju iz svemira, Nil Armstrong je snimio prvu sliku sa površine Meseca.

Originalni snimci Glena i Armstronga su među 445 retkih snimaka koje će od danas ponuditi na prodau aukcijska kuća Skiner iz američke države Masačusets.

Kako navodi ta aukcijska kuća, aukcija nazvana “Lepota svemira” prva je američka aukcija na kojoj se prodaju samo stare fotografije astronauta NASA-e kada je bio vrhunac istraživanja Meseca od 1961. do 1972. godine.

Aukcija počinje danas i trajaće do 2. novembra.

“Fotografije su vredne ne samo zbog njihovog naučnog i istorijskog značaja već i zbog njihove umetnosti”, rekla je Mišel Lamuni iz aukcijske kuće.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *