Njujorške konobarice otpuštene zbog „putinburgera“

Objavljeno: 12.10.2017.


Dve radnice njujorškog restorana „Lucis kantina rojal“ dobile su otkaz nakon što su organizovale akciju za rođendan predsednika Rusije Vladimira Putina i pozvale RT da snimi reportažu o „putinburgeru“, koji je navodno u jelovniku restorana.
Novinar Aleksej Kovaljov je nakon reportaže RT proverio da li ovo jelo postoji u jelovniku i saznao da se „putinburger“ zapravo ne služi u restoranu.

Na kraju je televizija RT, koja je objavila informacije o jelu, bila primorana da ukloni video, a zaposlene u restoranu koje su učestvovale u snimanju i ispričale o trogodišnjoj tradiciji „putinburgera“ dobile otkaz.

Portal „Dožd“ potvrdio je da se priča za njih završila otkazom.

Otpuštena Darja Pauto rekla je da je ona lično izmislila siže, a konobarica Tamara Ilizarova je samo učestvovala u snimanju. Prema Pautovoj, ideja o reklamnoj akciji sa „putinburgerom“ dogovorena je sa rukovodstvom restorana, iako to tamo negiraju, tvrdec´i da je Pautova samo zatražila dozvolu da snimi neki kolaž za fakultet.

Pautova je objasnila da su napravljena samo dva hamburgera (od 5 odrezaka i težine oko 1.952 grama — prema godini Putinovog rođenja). Da li ih je zaista neko kupio, Pautova ne zna.

Na kraju je ona izjavila da je sama obavestila agenciju TASS o svojoj ideji, nakon čega su joj stigli novinari RT, koji su snimili priču koja se potom proširila u svim federalnim medijima.

Izvor: Sputnjik

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *