Odbili sastanak kod Dodika

Objavljeno: 12.10.2017.


Predstavnici Saveza za promjene neće se odazvati na konsultativni sastanak, koji je predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio za subotu, 14. oktobra, u vezi s radom Suda i Tužilaštva BiH, nezvanično saznaje Fena.
Dodik je na razgovore pozvao predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića, premijerku Željku Cvijanović, ministre policije i boračkih pitanja, predsjednike političkih partija u Narodnoj skupštini RS, kao i srpske predstavnike u zajedničkim organima BiH.

Poziv na sastanak upućen je boračkim i udruženjima ratnih vojnih invalida, bivših logoraša, Udruženju žena žrtva rata, vladinom Centru a za istraživanje rata, ali i mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu.

Na Dodikovom spisku pozvanih je ukupno 30 osoba.

Konsultativni sastanak je sazvao, kako je naveo, povodom odluke Suda BiH o oslobađajućoj presudi Naseru Oriću, “radi dogovora o daljem preduzimanju mjera u vezi s tom presudom”.

Dodik je juče na Palama rekao da je presuda Oriću “nedopustiva i da se preko ovakvog rada Suda i Tužilaštva BiH ne može preći”.

Kazao je i da nije protiv toga da se u okviru nekog drugog rješenja zadrže Sud i Tužilaštvo BiH, ali definisani na drugačijim osnovama od postojećih.

Ponovo je pozvao Srbe koji rade u ovim institucijama da ih napuste te najavio da će im tim povodom pojedinačno uputiti i pismo.

(Fena)

One thought on “Odbili sastanak kod Dodika

 1. Pa ovo kod nas Srba je stvarno ludnica .
  Stalno laju i jedni i drugi i treci a kada se treba dogavarati svi samo cvile .
  Jel’ toliki problem sjesti za isti sto i popricati ?
  U sta smo se to pretvorili majko Bozija ?
  Pa ako ste tolike mudonje gledajte se u oci i lajte jedni na druge.

  Dolazi novo vrijeme.
  Ne treba nas biti strah da budemo hrabri.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *