Žrijeb za SP: Srbija može i do trećeg šešira, ali…

Objavljeno: 11.10.2017.


Posle osam godina pauze reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu i sada već počinju kalkulacije koji bi nam protivnici odgovarali.
‘Orlovi’ su odlično odigrali kvalifikacije, završili kao prvi u grupi ispred Republike Irske, Velsa i Austrije, a odličan ciklus završili su trijumfom nad Gruzijom u Beogradu.

Žreb za grupe na Mundijalu biće održan prvog decembra, dok će pre toga biti organizovani baraži za preostala nepopunjena mesta koja vode u Rusiju.

Srbija se trenutno nalazi u četvrtom šeširu, ali postoji šansa da, ukoliko nam se neki rezultati poklope, naš nacionalni tim “skoči” i u treći šešir, posle ispadanja Sjedinjenih Američkih Država i raspleta u južnoameričkim kvalifikacijama.

Ni to neće biti lako jer je potrebno da se ispune dva od tri potencijalna uslova – plasman Grčke na SP kroz baraž, neuspeh Senegala u afričkim kvalifikacijama i trijumf Novog Zelanda protiv Perua u interkontinentalnom baražu.

Afričke kvalifikacije – grupa D:
10. novembar od 18.00 Južna Afrika – Senegal
14. novembar od 20.30 Senegal – Južna Afrika

tabela:
1. Senegal 4 2 2 0 6:2 8
2. Burkina Faso 5 1 3 1 6:6 6
3. Zelenortska ostrva 5 2 0 3 4:8 6
4. Južna Afrika 4 1 1 2 6:6 4

*Samo prvoplasirana ekipa iz grupe ide direktno na Svetsko prvenstvo.

Grci su završili kao drugi u grupi H i neće biti nosioci na žrebu za baraž, Senegal drži prvo mesto sa osam bodova u svojoj grupi afričkih kvalifikacija i u novembru ga očekuje odlučujući dvomeč sa Južnom Afrikom kojoj treba pravo čudo da overi put u Rusiju.

Senegalci su prvi sa osam bodova, dva više i utakmicom manje od Burkine Faso i Zelenortskih ostrva koji se sastaju u poslednjoj rundi.

Peru je veliki favorit protiv Novog Zelanda i ima šansu da igra na Svetskom prvenstvu prvi put posle 1982. godine.

Međutim, ukoliko budemo imali sreće, postoji šansa da se domognemo trećeg šešira i izbegnemo jače protivnike prilikom žreba.

Svetsko prvenstvo u Rusiji igra se od 14. juna do 15. jula sledeće godine.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *