U Srbiju danas stiže EU komesar za proširenje

Objavljeno: 11.10.2017.


Generalni direktor Evropske komisije zadužen za proširenje, Kristijan Danijelson, stiže danas u dvodnevnu posetu Srbiji
Generalni direktor Evropske komisije zadužen za proširenje, Kristijan Danijelson, stiže danas u dvodnevnu posetu Srbiji.

On će se sastati sa srpskim zvaničnicima i razgovarati o napretku Srbije u pristupnim pregovorima, objavljeno je na sajtu Delegacije EU u Srbiji.

“Srbija je čvrsto na evropskom putu, do sada je otvorila 10 pregovaračkih poglavlja, a nadamo se da će do kraja godine taj broj biti još veći. Cilj moje posete je da sa predstavnicima vlasti u Srbiji razgovaram o ostvarenom napretku i daljim koracima u tom procesu”, izjavio je Danijelson uoči posete, navodi se u saopštenju.

On je dodao da se raduje susretima sa predstavnicima lokalnih vlasti u Kragujevcu i Kniću, ali da pre svega želim da čujem iskustva i viđjenja poljoprivrednika, lovaca i običnih građana o budućnosti u Evropskoj uniji.

Kristijan Danijelson će veći deo prvog dana posete provesti u Kragujevcu i Kniću, gde će se sastati sa predstavnicima lokalnih vlasti i posetiti projekat usmeren na osnaživanje romske dece i otvaranje većih mogućnosti za njihovo obrazovanje koji finansira EU.

Danijelson će takođe obići i ženski manastir Grnčarica kao i poljoprivredne zadruge i jedno lovačko udruženje.

On će sutra, drugog dana posete, otvoriti Beogradski bezbednosni forum, nakon čega će održati niz sastanaka sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministarkom pravosuđa Nelom Kuburović i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem kao i ombudsmanom Zoranom Pašalićem.

Danijelson će se takođe sastati i sa patrijarhom srpskim Irinejem, objavljeno je na sajtu Delegacije EU u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *