Proizvodnja Škode ostaje u Češkoj

Objavljeno: 11.10.2017.


Zvaničnici Škode odagnali su brige radnika, proizvodnja se neće seliti u Nemačku.
Kada su se pojavile informacije da moćni Volkswagenovi radnički sindikati traže premeštanje proizvodnje češkog brenda u Nemačku, činilo se da je Škoda između čekića i nakovnja. Ipak, nekoliko dana kasnije, Bernard Majer, izvršni direktor češkog brenda izjavio je da se proizvodnja neće nigde seliti.

“Škoda trenutno radi na gornjoj granici svoji kapaciteta. Moramo da proširimo proizvodnju zbog sveveće potražnje za našim automobilima. Ovolika potražnja znka je da naš plan funkcionište bepsrekorno” izjavio je novinarima Majer. On je takođe potvrdio i da je Škoda u prethodnih nekoliko meseci zaposlila još 3.000 radnika.

Uopšteno, u Škodi je trajno zaposleno 28.000 radnika. Ipak, očigledno je da će do neke forme selidbe proizvodnje definitivno doći jer je Majer potvrdio da češke fabrike ostaju priritet za proizvodnju Škode, ali da se zbog širenja kapaciteta moraju koristiti i drugi Volkswagenovi pogoni.

Tenzije među brendovima u VW grupaciji će rasti u narednim nedeljama, sve do održavanja sastanka nadzornog odbora 17. novembra, kada će taj odbor odobriti investicione budžete proizvođačima u okviru grupe.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *