Porsche Cayman e-volution koncept do stotke ubrzava za 3,3 sekunde!

Objavljeno: 11.10.2017.


Budućnost je električna, to je sasvim izvesno.
Nakon modela Porsche Mission E, sada je pred nama još jedan električni automobil ove kompanije. Iako je za sada samo koncept Porsche Cayman e-volution, on je izložen na simpozijumu električnih vozila u Štutgartu. Iako je po dizajnu veoma sličan Caymanu sa nekim detaljima preuzetim sa modela 918 Spider, ovaj automobil je znatno drugačiji po pitanju onog što se nalazi ispod haube.

Reč je o potpuno električnom vozilu, a njegova baterija se može napuniti za svega 15 minuta. Kompanija je jasno stavila na znanje da nije planirana serijska proiizvodnja ovog modela, i istakla je da je samo reč o jednom koraku ka razvoju električnih vozila u budućnosti. Ako uzmemo u obzir da ovo vozilo do stotke ubrzava za svega 3,3 sekundi, jasno je da će budući projekti kompanije Porsche biti veoma uzbudljivi.

Sa punom baterijom, e-volution može da pređe 200 kilometara puta, što zapravo nije puno, ali moramo da imamo na umu da je reč samo o vozilu koje služi za dalja istraživanja. Prvo električno vozilo kompanije Porsche, model Mission E biće predstavljen tokom 2019. godine i moći će da pređe čak 500 kilometara sa jednim punjenjem.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *