Partisan One sa garancijom od sto godina

Objavljeno: 11.10.2017.


Ako tražite auto kakav je nekad bio, jednostavan, efikasan i stvoren da traje, Partisan One je odličan izbor, a dolazi sa garancijom od 100 godina. 
U to želi da nas uveri dr. Juri E. Postnikov koji predstavlja prvi i verovatno jedini proizvod firme Partisan Motors. Ime mu je Partisan One i za razliku od konkurencije vraća u stvarnost iskonsku ideju automobila. Apsolutno sve osim manevarskih karakteristika i pouzdanosti je ovde stavljeno u drugi plan. Zato i neugledan, gotovo banalan dizajn ovde ne treba da čudi.

I da, radi se o vozilu vojne namene koje će svoju ulogu ispunjavati na potpuno drugačiji način od Humveeja, i to bar pola veka, tvrde autori. Radi se o proizvodu koji na kraju ima samo jedan cilj, a to je da bude “najbolji auto za najgore puteve na svetu”. Partisan pritom beži od modernih tehnologija, a sve kako bi se u najkraćem roku moglo proizvesti puno primeraka.

Primitivan kutijasti dizajn tako isključuje zaobljene linije, dok su karoserijski elementi pripremljeni za prihvat protivoklopnih panela. Motorski prostor je osmišljen da može da prihvati široki spektar postojećih motora. Dovoljno je reći da se motor može ugraditi uzdužno i poprečno, a otvorena opcija je i izbor pogona i menjača.

I ne samo to, ovu kutiju na točkovima je moguće lako skratiti, ali i produžavati, pa je tako autor u rešenja predvideo i varijante sa 6, odnosno 8 točkova. Rastavljena vozila zauzimaju malo prostora, pa do pet može da ih stani u standardni kontejner od 20 stopa.

Iako firma još nije isporučila ni jedno vozilo, u zvaničnom saopštenjuu kažu da veruju da je radni vek vozila minimalno 50 godina, ali i da će s vozilom davati 100 godina garancije. Tako nam poručuje Putnikov, ruski stručnjak s prebivalištem u Magdeburgu.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *