Novi Pazar dočekao Erdogana: Zastave, bilbordi

Objavljeno: 11.10.2017.


Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigli su u Novi Pazar gde ih je dočekao veliki broj građana.
Vučić i Erdogan će u prostorijama Gradske uprave održati sastanak sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Novi Pazar je ukrašen bilbordima s Erdoganovim likom, zastavama Srbije, Turske i bošnjačkim zastavama, a glavnom ulicom tog grada danas će prošetati dva predsednika.

Uži centar grada je kompletno okićen, naspram opštine postavljen je veliki transparent na kome između Vučićevog i Erdoganovog imena stoji srce.

Na zgradi gradske uprave takođe su postavljeni transparenti na srpskom, bosanskom i turskom jeziku.

Gradski bedem je takođe u znaku dolaska dvojice predsednika, na kojem je laserom napisano: “Dobrodošli predsednici Erdogan i Vučić”.

Ispred zgrade Gradske uprave, građani se putem lokalnih televizija pozivaju da dočekaju Vučića i Erdogana.

Dvojica predsednika će u Novi Pazar stići oko 12 časova, gde će imati sastanke sa predsednicima osam opština i potpisivanje protokola o saradnji između Novog Pazara, Raške i Turske.

Takođe, u Novom Pazaru se očekuju i predstavnici opština iz drugih delova Srbije.

Erdogan i Vučić prošetaće šetačkom zonom u Novom Pazaru, zatim otići na ručak, nakon čega će predsednik Turske prisustvovati sastanku Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Turska je u Novi Pazar tokom prethodnih nekoliko godina već ulagala – obnovljene su dve škole, porodilište i zgrada suda.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je za RTS da je veliki značaj posete Erdogana tom gradu, pre svega ekonomski, ali i u smislu infrastrukture koja je, kaže, vrlo loša u okolnim mestima.

Uži centar grada biće blokiran tokom posete predsednika Srbije i Turske.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *