Novi Pazar dočekao Erdogana: “Ovo je moj zavičaj”

Objavljeno: 11.10.2017.


Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan u posjeti je Novom Pazaru, gdje je izjavio da Turska sa regijom Sandžaka ima posebne odnose.
“Novi Pazar je moj zavičaj. Vaša sreća je naša sreća, vasa bol je naša bol”, poručio je Erdogan.

Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić održali su sastanak sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Pre toga, veliki broj Novopazaraca dočekalo je dvojicu predsednika.

Novi Pazar je ukrašen bilbordima s Erdoganovim likom, zastavama Srbije, Turske i bošnjačkim zastavama, a glavnom ulicom tog grada danas će prošetati dva predsednika.

Uži centar grada je okićen, naspram opštine postavljen je veliki transparent na kome između Vučićevog i Erdoganovog imena stoji srce.

Na zgradi gradske uprave takođe su postavljeni transparenti na srpskom, bošnjačkom i turskom jeziku.

“Imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da izadjem pred vas i kažem vam da sam radio i radiću u najboljem interesu i vas i svakog gradjanina Srbije“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gradjanima Novog Pazara u zajedničkom obraćanju sa turskjim predsednikomn Redžepomn Tajipom Erdoganom.

“Znam da neću biti pozdravljen ni upola kao predsednik Turske, ali imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da vam kazem da sam radio i radim u vasem najboljem interesu i interesu svakog gradjanina Srbije”, rekao je predsednik Vučić.

“Naš je posao da radimo koliko možemo i razvijamo sve delove Srbije i da ulažemo sve više novca” rekao je predsednik i najavio projekat izgradnje puta Požega – Boljare.

Želja je, kaže, da se ovaj kraj spoji i sa Beogradom i Sarajevom i Podgoricom.

“Naš je posao da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i to ćemo nastaviti da radimo i ne postoji ništa važnije od toga”, poručio je srpski predsednik.

Takođe, u Novom Pazaru se očekuju i predstavnici opština iz drugih delova Srbije.

Erdogan i Vučić prošetaće šetačkom zonom u Novom Pazaru, zatim otići na ručak, nakon čega će predsednik Turske prisustvovati sastanku Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Turska je u Novi Pazar tokom prethodnih nekoliko godina već ulagala – obnovljene su dve škole, porodilište i zgrada suda.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je za RTS da je veliki značaj posete Erdogana tom gradu, pre svega ekonomski, ali i u smislu infrastrukture koja je, kaže, vrlo loša u okolnim mestima.

Uži centar grada biće blokiran tokom posete predsednika Srbije i Turske.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *