Mercedes-Benz će imati pet potpuno funkcionalnih fabrika za proizvodnju baterija do 2019. godine

Objavljeno: 11.10.2017.


Kako bi snabdevala sva svoja elektirčna vozila, Daimler grupa namerava da do 2019. godine izgradi 5 postrojenja za proizvodnju istih. Fabrike će biti locirane na tri kontinenta, tri će biti u Nemačkoj, a po jedna u SAD i Kini. 
To će nemačkom proizvođaču s jedne strane omogućiti da brzo i efikasno reaguje na zahteve tržišta, a s druge da svoje baterije prodaje drugim proizvođačima. Da bi se taj plan sproveo u delo biće potrebna investicija od preko milijardu evra. Međutim, iako širi svoje kapacitete za proizvodnju baterija, litijum-jonske ćelije će biti nabavljane od drugih proizvođača, što može značiti da se ova kompanija može suočiti sa nekim preprekama.

Naime, prva i druga fabrika (koja je trenutno u procesu izgradnje) će biti locirane u gradu Kamenc u Nemačkoj, dok će treća fabrika biti izgrađena u Štutgartu. Daimler grupa je skoro najavila investiciju od milijardu dolara za izgradnju fabrike u Taskalusi u Alabami, u Sjedinjenim Američkim Državama. Peta fabrika će se nalaziti u Pekingu u Kini.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *