McLaren 720S – Da li je brži od modela Chiron, Ferrrari F12 TDF i Porsche 918?

Objavljeno: 11.10.2017.


Naime, 720S je možda brži nego što se pretpostavljalo. 
McLaren 720S je brz automobil, u to nema sumnje, ali još uvek ima onih koji u to ne veruju. Ispod haube se nalazi V8 agregat zapremine četiri litara koji ima dva turbo punjača i proizvodi 710 konjskih snaga i 770 Nm obrtnog momenta. Međutim, tačan broj konjskih snaga koje proizvodi ovaj agregat je i dalje tema o kojoj se dosta raspravlja s obzirom da nekolicina ljudi kaže da on može da proizvede čak i do 800 konjskih snaga kada je naštimovan.

S obzirom da poseduje podcenjeni agregat, ne čini se tako čudnim činjenica da je neko rešio da testira ovaj brtinaski super automobil protiv nekih od najbržih automobila današnjice. Na priloženom video snimku se vidi trka između McLarena i automobila kao što su njegov stariji brat McLaren 675LT, Ferrari F12 TDF, Porsche 918, pa čak i Bugatti Chiron.

Trka se odvijala na stazi Thunderhill u Kaliforniji i u njoj su se automobili trkali pod punim gasom sa početnom brzinom od oko 72 km/h, pa su dostizali brzinu i do 241 km/h. Prvi je bio model 675LT koji nije imao neke velike šanse da pobedi 720, jer njegov agregat proizvodi samo 666 konjskih snaga. Sledeći na redu je bio Ferrari koji je iznenađujuće bio još sporiji od 675LT čak i sa svojih 730 konjskih snaga.

McLaren se pokazao boljim i od modela Porsche 918, kojeg je pobedio za dužinu ruke, iako 918 proizvodi 887 konjskih snaga. I na kraju, tu je Chiron. Sa 1.500 konjskih snaga i ubrzanjem od 0 do 96 km/h za svega 2,5 sekunde, Chiron je jedan od najjačih i najbržih automobila na svetu. Naime, McLaren se čak i protiv ovog automobila držao dosta dobro. Kako je Chiron startovao u drugoj brzini i usporio nešto pre cilja u prvoj rundi, McLaren nije toliko zaostao. Međutim, u drugoj rundi u kojoj je Chiron imao normalan start, 720S je ostao daleko iza njega. Ipak, bez obzira na to, 720S je i dalje jedna impresivna mašina, a ovaj video to i dokazuje.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *