Liga nacija: Prosječno društvo – Srbija u ligi C

Objavljeno: 11.10.2017.


Fudbalska reprezentacija Srbija u novoformiranom takmičenju Liga nacija igraće u C ligi, saopšteno je iz Evropske fudbalske unije (UEFA).
UEFA je na osnovu koeficijenata sastavila četiri lige: A i B sa 12 selekcija, odnosno četiri grupe sa po tri, C sa 15 timova, jedna grupa sa tri i tri po četiri tima i D sa 16 reprezentacija u četiri grupe po četiri.

Sem Srbije u C ligi, a samim tim potencijalni rivali su: Mađarska, Rumunija, Škotska, Slovenija, Grčka, Albanija, Norveška, Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska, Kipar, Estonija i Litvanija.

A liga: Nemačka, Portugal, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švajcarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska, Holandija
B liga: Austrija, Vels, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Republika Irska, BiH, Severna Irska, Danska, Češka, Turska
D liga: Azerbejdžan, Makedonija, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Letonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino, Gibraltar.

Takmičenje, koje će se igrati umesto prijateljskih utakmica, kreće 6. septembra, pobednici četiri grupe iz A lige igraće završni turnir za trofej, a pobednici svake grupe iz ostalih liga ići će u jaču ligu, odnosno poslednjeplasirani će ispadati u nižu ligu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *